Blog Listem

TATLISI GELENE ....çok severim şiddetle tavsiye ediyorum.......

LAZ BÖREĞİ HAMURU İÇİN: 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta 1 kabartma tozu bir tutam tuz. MUHALLEBİSİ İÇİN: 7 bardak süt 4 yumurta sarısı
1,5 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı pirinç unu
bir tutam tuz ve karabiber
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
ÜZERİNE 150-200 GR tere yağı(ben yarısın margarin yaptım)
YAPILIŞI:
önce şerbeti koyup kaynatın.
diğer taraftan muhallebi yapmı için süt ve şekeri kaynatmaya başlatın.
başka bir kapta yumurta sarılarını ve diğer malzemeyi çırpın yavaş yavaş kaynayan süte ekleyin.pişen muhallebiyi soğumaya alın.
hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurup 12 bezeye ayırın.
6'şar 6'şar iki guruba ayırdıktan sonra aralarına nişasta koyarak 6 bezeyi birden açın sğuyan muhallebiyi araya yayın üzerine diğer açılan yufkayı serin kalan hamurları içine katlayın.
kare kare kestikten sonra erittiğiniz tereyağını üzerine gezdirin ve 180 derece de pişirin.fırından çıkınca şerbeti( soğuk olmalı)üzerine dökün.
AFİYET OLSUN .


1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel muhteşem bişeye benziyo anneme yhaptırcam :P